I Dagens Nyheter idag kan vi läsa att soffliggaralternativet inom premiepensionen, Såfan, går som tåget. Den som anlitat en rådgivare att förvalta premiepensionen är just nu systemets förlorare. Siffrorna som DN hänvisar till är hämtade och säkerställda av Pensionsmyndigheten.

Länk till DN:s artikel ”Sparare tappar tusenlappar”

 
Redan i mars gjorde jag ett inlägg i debatten på Nyheter 24. Artikeln belyste hur oseriösa pensionsrådgivare kontaktar privatpersoner och utger sig för att representera Min Pension, Pensionsmyndigheten eller annan seriös aktör. Allt för att få sälja dyra lösningar till oroliga pensionssparare.

Länk till Nyheter 24 ”Ta kontrollen över pensionen”

 För många är pensioner ett dåligt samvete som ligger och gnager. Man vet att man borde göra något. För det mesta är VAD oklart. När pensionsrådgivaren ringer blir det lätt att falla offer för det dåliga samvetet och låta dem sköta sparandet mot en årlig avgift på 1000 kronor eller så. Men faktum är – staten förvaltar sparandet billigare. Om du inte är genuint intresserad av fonder och privatekonomi är det okej att lugnt luta dig bakåt i soffan och låta AP7 ta hand om premiepensionen. Utan det minsta dåliga samvete!